BURÇAK BİSKÜVİLİ MUHALLEBİ TATLI
BURÇAK BİSKÜVİLİ MUHALLEBİLİ TATLI
Burçak Bisküvili Muhallebi Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 Litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 yumurta sarısı
- 2 tatlı kaşığı nişasta
- 5 tepeleme yemek kaşığı un
- 100 gram tereyağ/ margarin
- 1 paket kakaolu bisküvi
- arzuya göre üzeri için muz veya çilek
HAZIRLANIŞI
- 1. İlk olarak bir tencerede margarin, un ve nişastayı kavuralım.
- 2. Ardından sütü azar azar ilave edelim.
- 3. Ayrı bir kapta yumurta sarısı ve şekeri güzelce karıştırıp muhallebiyi ekleyelim.
- 4. Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştıralım.
- 5. Kaynamaya başladığında vanilyayı ekleyip ocağı kapatalım.
- 6. 10 dk pürüzsüzleşene dek mikserle çırpalım.
- 7. Bu arada da dikdörtgen borcama bisküvileri sıra sıra yerleştirelim.
- 8. Kalan bisküvileri de robottan çekelim.
- 9. Borcama yerleştirdiğimiz bisküvilerin üzerine muhallebiyi dökelim ve soğuyunca üzerine robottan geçirdiğimiz toz haline gelen bisküvileri ekleyelim
- İsteğinize göre üst süslemeleri yapabilirsiniz :)
- Afiyet olsun :)
Yorumlar
Yorum Gönder