BURÇAK BİSKÜVİLİ MUHALLEBİ TATLI


BURÇAK BİSKÜVİLİ MUHALLEBİLİ TATLI




Burçak Bisküvili Muhallebi Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 Litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 tatlı kaşığı nişasta
  • 5 tepeleme yemek kaşığı un
  • 100 gram tereyağ/ margarin
  • 1 paket kakaolu bisküvi
  • arzuya göre üzeri için muz veya çilek
HAZIRLANIŞI

  1. 1. İlk olarak bir tencerede margarin, un ve nişastayı kavuralım.
  2. 2. Ardından sütü azar azar ilave edelim.
  3. 3. Ayrı bir kapta yumurta sarısı ve şekeri güzelce karıştırıp muhallebiyi ekleyelim.
  4. 4. Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştıralım.
  5. 5. Kaynamaya başladığında vanilyayı ekleyip ocağı kapatalım.
  6. 6. 10 dk pürüzsüzleşene dek mikserle çırpalım.
  7. 7. Bu arada da dikdörtgen borcama bisküvileri sıra sıra yerleştirelim.
  8. 8. Kalan bisküvileri de robottan çekelim.
  9. 9. Borcama yerleştirdiğimiz bisküvilerin üzerine muhallebiyi dökelim ve soğuyunca üzerine robottan geçirdiğimiz toz haline gelen bisküvileri ekleyelim
  10. İsteğinize göre üst süslemeleri yapabilirsiniz :)
  11. Afiyet olsun :)

Yorumlar

Popüler Yayınlar