ÇİKOLATA SOSU'NUN PÜF NOKTALARI

ÇİKOLATA SOSU'NUN PÜF NOKTALARI;

Çikolata sos yapımında hazıra kaçmak istemeyenler ev yapımı çikolata sos'a yönelirler. Yaparken en lezzetli haline nasıl ulaşabilirim? diyorsanız doğru yerdesiniz o halde başlayalım.

  • Hazır sos yapımında kullanılan süt, 1 paket puding tozun karşılığı olarak 500 ml süte denk gelir buda 2.5 su bardağı süttür.
  • 2 paket çikolata sosu ise 1 paket süt olan 1litre süte denk gelmektedir.

1.Taze ürünler kullanılmaya dikkat edilmeli 

2. Sosun kıvamına çok dikkat edilmeli istenen sos kıvamı yakalanmalı

3.Birden çok çikolata kullanmak istiyorsanız eşit miktarda kullanmalısınız farklı boyutlarda aşırı kullanılmamalı.

4.Çikolatanın kalitesi de çok önemlidir sıradan ucuz çikolatalar hayal ettiğinizin dışında sos elde edebilir.

5. Çikolataları muhafaza etmek isterseniz önceden aldığınızda mutlaka serin ve kuru ortamda muhafaza etmelisiniz.

6. İhtiyacınız olduğu kadar sos yapın zira fazladan yapıp beklettiğinizde ilk yaptığınız sos kadar taze ve lezzetli olmayacaktır.

7. Belirli bir programda ilerlemek sosunuza ara vermeden yapma olanağı sağlayacaktır. Bu yüzden belirli program dahilinde ilerlemeniz gerekmektedir.

8. Bu tür soslar tatlıların vazgeçilmezlerindendir bu yüzden özenle yapılması gerekir. Lezzet arttırıcı bu sos her tatlıyla kullanılmadığı gibi belli tatlılara özgü yapılır. Acaba bu tatlıyla olur mu ? sorularınızı deneme yanılma yaparak cevaplayabilirsiniz tabi bunu kendiniz denemeniz şartıyla çünkü olumsuz bir sonuçta ikram ettiğiniz misafirleriniz pek beğenmeyebilir bu durum ise canınızı sıkabilir 👀

Yorumlar

Popüler Yayınlar