PARMAK TATLISI

 

ENFES PARMAK TATLISI

çok Eskilere Dayanan Lezzetli, Bir Tatlı Olan Parmak Tatlısı Tarifini Sizlerle Paylaşıyoruz. Herkesin Evinde Bulunan Malzemeler Ile Hazırladığımız, Yapımı Aşırı Kolay Parmak Tatlısı Tarifini Sizler De Çok Seveceksiniz. Bence durmayalım hemen başlayalım :) şimdiden kolay gelsin..



MALZEMELER

Kendinize göre ayarlama yapabilirsiniz tariflerde. Biz çekirdek bir aileyiz. Ben ona göre bir tarif yazdım. Ama siz dengeleyip ayarlayabilirsiniz. Ama 2 tepsi rahatlıkla çıkıyor. Zaten taze taze yapılmasını daha çok tavsiye ediyorum. 

1 adet yumurta  

150 gr tereyağı (oda sıcaklığında)

1,5 fincan toz şeker

1,5 çay bardağı irmik

2,5 3 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

Bulamak İçin;

3 yemek kaşığı irmik

Şerbeti İçin;

1,5 su bardağı toz şeker

2 su bardağı su

Yarım çay bardağı limon suyu (isteğe bağlı)

Bal Parmak Tatlısı Yapılışı:

Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım. Böyle ne sert ne de çok yumuşak olsun. Kulak memesi kıvamımda olduğundan emin olun. Yoksa dağılıyor. Daha sonra parmak kalınlığında şekiller verelim. Bunu yuvarlar şekilde de yapabilirsiniz. Tercih sizin :) İstediğimiz şekilleri verdikten sonra irmiğe bulayalım. 180 derece fırında pişirelim (20-25 dk). Kızarmasını beklemeden alabilirsiniz. Tam olarak 25 dakika eminim yetecektir. Piştikten sonra sıcak tatlının üzerine yapmış olduğumuz şerbeti dökelim. Soğumaya bırakalım. Evettt işte şimdi Servise hazıırr :)

Afiyet olsun şimdiden :)

Yorumlar

Popüler Yayınlar