MİDYE TATLISI
Midye Tatlısı
Görünce iştah kabartan bu tatlı, şerbetli tatlılar arasında yer almaktadır. oldukça lezzetli olan bu tatlı, tercihler arasında yerini ilk sıralarda almaktadır.
O halde başlayalım.
MALZEMELER;
Antep fıstığı( iç harcı)
1 çay bardağı süt
Tereyağı (üzeri için)
1 tatlı kaşığı sirke
1 çay bardağı yoğurt
1 adet yumurta
Yarım paket kabartma tozu
1 çay bardağı sıvıyağ
4-5 su bardağı un
Şerbet İçin ;
3.5 su bardağı şeker
4 su bardağı un
2-3 damla limon
Açarken kullanmak için;
nişasta
Tarifi ise ;
- Şerbeti için; ilk olarak şeker ve suyu tencereye koyarak kaynamaya bırakmamız gerekiyor.
- Şerbet yavaştan kaynamaya başladığında ise içerisine limon suyu eklemek gerekir. yaklaşık 5 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alıp ve soğumaya bırakmamız gerekiyor.
- Hamur için; Nişasta, tereyağı ve antep fıstığı dışında kalan hamur malzemelerini kaba alarak karıştırmaya başlayalım.
- hamurumuz yumuşak bir kıvam tutana kadar yoğurmaya devam edelim.
- Hazırladığımız hamuru 20 bezeye ayıralım ve 30 dakika dinlendirmeye bırakalım.
- Bezeleri 2'ye ayıralım. İlk aşamada sadece10 beze kullanmamız gerek.
- Bezeleri tek tek orta büyüklükte açarak üst üste koyun.
- üste üste gelen hamurları tek bir yufka olacak şekilde büyük açın.
- Yufkayı oldukça sıkı bir şekilde rulo yaparak devam edin. Ruloyu bir parmak genişliğinde olacak şekilde kesmemiz gerekecek.
- Kestiğiniz parçaları yan yatırarak merdane yardımıyla hafifçe açmaya başlayalım.
- Antep fıstıklarını blender dan geçirerek parçalar haline getirin.
- Açtığınız hamurların ortasına antep fıstığı yerleştirin ve poğaça kapatır gibi kapatın.
- Fırın tepsisini yağlayın ve hazırladığınız hamurları tepsiye dizin.
- Kalan 10 bezeyi de aynı şekilde hazırlayarak tepsiye yerleştirin.
- Hamurların üzerine şekil verme sırasına gelince çatal ile çizgiler atın.
- tereyağını tavada eritin ve kaşık yardımıyla hamurların üzerinde gezdirmeye başlayın.
- Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında tatlıların üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
- Tatlıyı fırından çıkarttıktan sonra soğuyan şerbeti üzerinde gezdirin.
- Tatlı şerbeti çektiğinde tatlınız hazır
- AFİYET OLSUN 😍
Yorumlar
Yorum Gönder