MİDYE TATLISI

Midye Tatlısı 

Görünce iştah kabartan bu tatlı,  şerbetli tatlılar arasında yer almaktadır. oldukça lezzetli olan bu tatlı, tercihler arasında yerini ilk sıralarda almaktadır. 

O halde başlayalım.

                                     

                               
                                                                            
                                                               



 MALZEMELER;

 Antep fıstığı( iç harcı)
 1 çay bardağı süt
 Tereyağı (üzeri için)
 1 tatlı kaşığı sirke
 1 çay bardağı yoğurt
 1 adet yumurta
 Yarım paket kabartma tozu
 1 çay bardağı sıvıyağ
 4-5 su bardağı un

Şerbet İçin ;

3.5 su bardağı şeker
4 su bardağı un 
2-3 damla limon

Açarken kullanmak için;

nişasta

Tarifi ise ;


  • Şerbeti için; ilk olarak şeker ve suyu tencereye koyarak kaynamaya bırakmamız gerekiyor.
  • Şerbet yavaştan  kaynamaya başladığında ise içerisine limon suyu eklemek gerekir. yaklaşık 5 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alıp ve soğumaya bırakmamız gerekiyor.
  • Hamur için; Nişasta, tereyağı ve antep fıstığı dışında kalan hamur malzemelerini kaba alarak karıştırmaya başlayalım.
  • hamurumuz yumuşak bir kıvam tutana kadar yoğurmaya devam edelim.
  • Hazırladığımız hamuru 20 bezeye ayıralım ve 30 dakika dinlendirmeye bırakalım.
  • Bezeleri 2'ye ayıralım. İlk aşamada sadece10 beze kullanmamız gerek.
  • Bezeleri tek tek orta büyüklükte açarak üst üste koyun.
  • üste üste gelen hamurları  tek bir yufka olacak şekilde büyük açın.
  • Yufkayı oldukça sıkı bir şekilde rulo yaparak devam edin. Ruloyu bir parmak genişliğinde olacak şekilde kesmemiz gerekecek.
  • Kestiğiniz parçaları yan yatırarak merdane yardımıyla hafifçe açmaya başlayalım.
  • Antep fıstıklarını blender dan geçirerek  parçalar haline getirin.
  • Açtığınız hamurların ortasına antep fıstığı yerleştirin ve poğaça kapatır gibi kapatın.
  • Fırın tepsisini yağlayın ve hazırladığınız hamurları tepsiye dizin.
  • Kalan 10 bezeyi de aynı şekilde hazırlayarak tepsiye yerleştirin.
  • Hamurların üzerine şekil verme sırasına gelince  çatal ile çizgiler atın.
  •  tereyağını tavada eritin ve kaşık yardımıyla hamurların üzerinde gezdirmeye başlayın.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında tatlıların üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
  • Tatlıyı fırından çıkarttıktan sonra soğuyan şerbeti üzerinde gezdirin.
  • Tatlı şerbeti çektiğinde tatlınız hazır
  • AFİYET OLSUN 😍 


 



Yorumlar

Popüler Yayınlar