MUHALLEBİLİ ÇITIR KADAYIF TOPLARI
MALZEMELER
1. 3,5 su bardağı süt
2. Yarım çay bardağı un
3. 1 paket vanilya
4. Yarım çay bardağı şeker
5. 1 paket krem şanti
6. Aldığı kadar hindistan cevizi
7. 150 gram kadayıf
8. 1 yemek kaşığı tereyağ
9. 1,5 yemek kaşığı şeker
HAZIRLANIŞI Sütü, şekeri ve unu bir tencereye alın ve orta ateşte başlayın. Unun topak topak olmasına izin vermemeniz için biraz dipten karıştırmanız da fayda var Piştikten sonra içine vanilya ve toz krem şantiyi koyup çırpın. Krem şantisiz yapanlar var. Ama kesinlikle bunun tadını krem şanti veriyor. Bence siz beni dinleyin:) Oda sıcaklığında soğuduktan sonra 4 saat buzdolabında bekletin. Taze kadayıfı bıçak yardımıyla küçük parçalar şeklinde kesin. Kare şeklinde kesebilirsiniz. Tereyağını tavada eritin ve doğradığınız kadayıfları eriyen tereyağının içine koyun. Kadayıflar altın rengini alıncaya kadar kavurun. Kavrulduktan sonra soğutun. Kadayıfı hazır kavrulmuş alsanız bile onu da kesin bir beş dakika kavurun. Ben daha öncesinde hazır zaten kavrulmuş diye direkt kullanmıştım. Çıtır çıtır lezzet o şekilde olmuyor. Buzdolabında soğuyan muhallebiyi dışarı çıkarın. Elinizi hafif nemlendirin ve muhallebiden ceviz büyüklüğünde toplar koparıp, yuvarlayın. Büyüklükleri siz kendinize göre ayarlayın. Yuvarladığınız muhallebi toplarını kavurduğunuz kadayıfın içine bulayın ve soğuk servis edin. Afiyet olsun... :)
Yorumlar
Yorum Gönder