Elmalı Tart
İç Harcı İçin malzemeler;
3 adet elma
2 yemek kaşığı toz şeker
tarçın
Hamuru için;
125 gr yumuşamış margarin
1 yumurta
yarım s.b. toz şeker
kabartma tozu
aldığı kadar un
üzeri için pudra şekeri
Yapılışı:
Elmaları rendeleyip ocağa alıyoruz üzerine şekeri ekliyoruz.Suyu çıkana kadar kavuruyoruz.Tarçınıda atıp soğumaya bırakıyoruz.Hamur için tüm malzemeleri ekleyip yumuşak bir kıvama getiriyoruz. 15 dk dinlendirdikten sonra portakal büyüklüğünde hamur ayırıp kalanını tepsi boyutunda açıyoruz.Tepsiye yerleştirdiğimiz hamurumuzun üzerine elmalı harcımızı koyuyoruz.Ayırdığımız hamuruda şerit şeklinde kesip kafes şeklini veriyoruz.200 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.Ilıdıktan sonra pudra şekeriyle süsleyip servise hazır hale getiriyoruz. Afiyet olsun...
Yorumlar
Yorum Gönder