ŞERBETLİ TATLILARIN PÜF NOKTALARI
ŞERBETLİ TATLILARIN PÜF NOKTALARI
Türk mutfağının olmazsa olmazı şerbetli tatlıların evde yapılanları ise çok daha makbul. Ancak bu emek ve sabır gerektiren canım şerbetli tatlıları mutfakta hazırlarken sık sık yapılan öyle hatalar var ki onların hakkını bazen tam verememize sebep oluyor.
Baklava gibi tatlıların hamurunu yeterince dinlendirmiyor, onun kalın ve zor açılır olmasına sebep oluyor musunuz ?
Kızartılan hamur karışımlarına sirke eklemiyorsunuz
Tatlıların üzerine döktüğünüz eritilmiş tereyağını süzmüyorsunuz
Tatlının sıcak, şerbetin soğuk olmasına dikkat etmeden birbirlerine kavuşmalarına izin veriyorsunuz
Şerbetli tatlıların altın kuralıdır bu. Tatlı sıcakken bir köşede oda sıcaklığında soğuttuğunuz şerbeti üzerine dökeceksiniz ki tatlı dağılmasın, o şerbet her yerine işlesin.
Ancak bu kural birkaç tatlı tarifinde değişebiliyor. Mesela şekerpare gibi kurabiyemsi tatlılarda şerbetin sıcak, tatlının da sıcak olması gerekiyor. Hatta tepsiyle üzerini kapatıp şerbetin iyice içine işlemesini sağlamalısınız.
Şerbete limon suyunu erken ekliyor ya da hiç eklemiyorsunuz
Şerbete limon suyu eklemeden olmaz. Zira limon suyu şerbetin kristalize olmasını engeller. Ayrıca limonu şeker ve su kıvama gelince eklemelisiniz. Yoksa şerbet ekşi bir tatta olacaktır. Bu arada şerbeti karıştırarak sadece tahta kaşık kullanmalısınız.
Yorumlar
Yorum Gönder